18 Ekim 2015 Pazar

YENİ YAZIMDA; ÇÖP ATMAYI KOLAYLAŞTIRAN İKİ TANE PROJEMİ BEĞENİNİZE SUNMAK İSTEDİM..

Merhaba çok değerli okuyucularım;
Birkaç hafta önce bizim sokağın çöp konteyeneri alınmış.Kim aldı veya nereye götürdü bu konuda bir bilgim yok.Bu yüzden tüm mahalle karşı sokağın çöp konteynerini kullanmaya başladı.
Görmeniz lazım tanımadığım bir teyze seferberlik başlattı.Yok bizim mahallemizdekini kullanmayın demeler.Bir kavga bir gürültüler,yazı asmalar,başında nöbet beklemeler..:)
Neymiş efendim bizim sokak fazla pis kokmaya başladı.Evlere sinek dolmaya başladı falan ee napalım kardeşim nereye atalım çöpümüzü ?? Yalnız size söyleyim kadındaki mücadeleci hırs bende olsaydı ODTÜ' ye girmiş ve birçok dersi geçerek sınıfı bitirmiştim..:)
Bizde mecburen kadınla kavga edeceğimize çöpümüzü kapımızın önündeki bir yere koyuyoruz.Akşamda bildiğiniz düzen çöpçüler alıp götürüyor.

HAYALİMDEKİ ÇÖP ATMAYI KOLAYLAŞTIRAN PROJELERİM NELER BİLİYOR MUSUNUZ?

ilk projem:Öncelikle her evin bir çöp kutusu olmalı.Ama bu çöp kutusu çeşitli bölmelere ayrılmalıdır.Bu bölmelerde neler mi olmalı? Bu bölmelerde cam şişeler ayrı bir yere,kağıt naylon türü objeler ayrı bir tarafa,yemek artıkları ise farklı bir bölmede olmalıdır.Ve insanlar çöplerini her gün düzenli bir şekilde ayırmalıdırlar.Ve çöpler günü gününe akşam saatlerinde toplanmalıdır.Yorucu bir iş her gün kim uğraşacak der dediğinizi duyar gibiyim.(Güldür güldür Show'daki Bilal'in miras skecini hatırladıysanız bendensiniz :)
Sıkı durun! En süper noktasına geldik.Çöpçüye verdiğiniz çöp kadar hediye kazanmak,artı puan almak,bedava sinema bileti kazanmak en önemliside para almak ister miydiniz? Tabikide isterdiniz...Bu projem devletin insiyatifine kalmış bir projedir.Ama bizim toplumumuzda uygulayın bakalım yerlerde bir gram çöp kalır mı !! Bakıyorsunuz bazı ülkelerde sokaklar o kadar temiz ki bal dök yala..:) Bizde neden olmasın ki.Hep kurulan hayaller havada kalacak diye bir düşünce benimsemesek toplum olarak gelişeceğiz buna inanın..
ikinci projem:Bu projem ise maliyeti yüksek bir projedir.Şöyle ki evinizin bir yerinden çöpünüzü atacaksınız.Borular sayesinde çöpleriniz genel çöplerin toplandığı yere gidecek.Hayal etsenize kapağı açıp atıyorsunuz ve kapatıyorsunuz.




Bu fotoyu koyma sebebim ise bir karganın bile insanlardan daha duyarlı olduğunu göstermek içindi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder