16 Haziran 2015 Salı

PORTAKAL MARMELATI

                                            PORTAKAL   MARMELATI    

Malzemeler:

7-8 adet portakal
3 su bardağı tozşeker
1/2 adet limonun suyu
3 su bardağı su

Sevgili okuyucularım;öncelikle portakal kabuklarını soyup tavla zarı şeklinde doğrayalım.Sonra geniş bir tencereye 10 su bardağı su koyup kaynamaya bırakalım.Su kaynayınca portakal kabuklarını ilave edelim.İyice haşlanıp acı tadı gidinceye kadar 20-30 dk haşlayıp süzelim.Portakal kabuklarını suyun içine alarak 8-10 saat bekletelim.Diğer taraftan 3 su bardağı su ve 3 su bardağı tozşekeri çelik tencereye koyup orta kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim.Şerbet kaynadıktan sonra suyunu süzdüğünüz portakal kabuklarını tencereye aktaralım. Ocağın altını kısıp marmelatı kısık ateşte 40-45 dk pişirelim.limon suyunu katıp 5 dk  daha kaynatın.Sonra kavonaza koyduğunuz marmelatı 7-8 saat güneşte bekletin. Serin bir yerde muhafaza etmeyi unutmayın :)...           PEKİ NEDEN PORTAKAL MARMELATI ???? diyorsunuz dimi halbuki bir sürü marmelat çeşidi var: Çilek,üzüm,elma.. Bana göre portakal marmeladının anlamlı bir felsefesi var...Portakal yediğinizde kabuğunu yemeden atarsınız Ama portakal marmeladı yaptığınızda içine küçük parçalar halinde kabuğunuda koyarsınız.O zaman o ona göre bir koku ve keskin bir tat katar..Portakal kabuklarının kaderinde çöpe atılmak olsa da iyi bir portakal marmeladı için ihtiyaç duyduğunuz şey de onlardır Biz farklıyız çünkü hepimiz ayrı bir bireyiz.hepimiz kendimize özgüyüz.     Farklılıklara dayalı ayrımcılık için değil işe yaramaz denilenlere yer açmak için portakal marmeladı gibi kucak açmalıyız..Burdanda anlıyoruz ki her şeyde alınacak bir ders vardır...                                                                         



                                                                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder